Bel Fıtığının Belirtileri

Akut sırt ve bel ağrılarının en sık nedeni disk fıtığıdır. En tehlikeli omurga hastalıklarından biri olan disk fıtığı çok şiddetli ağrılara sebep olur. Bacağa vurabilen bu ağrı zamanla hareket kısıtlılığına da yol açabilir. Bacaklarda uyuşma, iğnelenme, “pamuk üzerinde yürüyormuş” hissi, karıncalanma hissi kişinin normal hareket etmesine engel olur. Bazen tek şikayet bacak ağrısı olabilir. Oysa hasta bu ağrının nereden köken aldığını bile her zaman bilemeyebilir.
İleri evre disk fıtığının engelliliğe kadar yolu var.

Bel fıtığının en belirgin belirtileri;

  • Bel ağrıları,
  • Ağrı kasıklara, bacaklara vurabilir,
  • Bacaklarda ağrı,
  • Bacaklarda uyuşma.
Bunların hepsi disk fıtığının ciddi belirtileri olup fıtığın acilen tedavi edilmesi gerektiğine işaret etmektedir. Muhtemelen fıtık sinir kökünün yanı sıra omuriliğe de baskı yapıyor olabilir. Fıtığın en kötü formu ise omurganın kuyruksokumu kesiminde yer alan kauda ekina (at kuyruğu) adı verilen, omuriliğin en son bölümünün baskıya maruz kaldığı durumdur.

Eğer Akut Sırt Ağrısının Sebebi Disk Fıtığı ise

Eskiden bu hastalığın tedavisi ilaç tedavisini ve fizik tedaviyi kapsıyordu. Bu tedavi yaklaşımının etkili olmadığı durumlarda hastanın durumu gittikçe kötüye gider. Bunun üzerine de hastaya ameliyat önerilir. İşte ameliyat kesin engellilik demektir!

Kineziterapi Fizik Tedavi Merkezi’nde uygulanan fıtık tedavisi hiçbir ilaç, iğne ve bıçak kullanılmadan yalnızca doğru hareket esası üzerine kuruludur. Omurganın onarımı; insan bünyesindeki fizyolojik süreçler ve iç kaynaklar sayesinde gerçekleşmektedir.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/bel-fitiginin-belirtileri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi