KİNEZİTERAPİ'NİN GÖREVLERİ VE VÜCUT ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ



Çoğu hastalık riskini arttırmakla kalmayıp, onları atlatma sürecini zorlaştıran hipodinaminin (hareketsizliğin) zararlı etkisine anti-yıkıcı etki; 

Hastaların belirlenmiş fiziksel aktivitelere adaptasyonu ve onların motor aktivitesinin desteği; zarar görmüş vücut işlevlerinin (kısmi ya da tamamının) geri kazanılması. 

Kineziterapi - vücudun genel dayanıklığını arttırması ve onun olumsuz çevre koşullarına adaptasyonunu sağlamasının yanı sıra kas-iskelet sisteminin işlevlerini geri kazandırılması; kardiyovasküler, solunum ve sindirim sistemlerinin bozukluklarının düzeltmesini de sağlıyor. Motor aktivite, vücut için daha güvenilir ve doğal tedavi yöntemidir. 

Kas hareketinin tüm vücuda etkisi çok yönlüdür: 
- Vücudun büyümesi ve gelişmesinin stimülasyonu/uyarılması 
- Sinir ve endokrin sisteminin aktivasyonu 
- Vasküler tonusun artışı 
- Vücudun koruyucu işlevlerinin güçlenmesi 
- Kan dolaşımının iyileşmesi 
- Dokularda gaz/oksijen alış-verişinin iyileşmesi 

Sonucunda bütün organ ve sistemlerin işlevleri gelişiyor; vücudun genel tonusu, onun artan fiziksel, zihinsel ve psikolojik-duygusal yüklere adaptasyon kapasitesi, yaşam kalitesi ve çalışma kapasitesi artıyor. Düzenli fiziksel aktiviteler birçok hastalığın önlenmesini sağlar. Motor aktivitenin azalmasına neden olan hastalık nedeninin kaldırılması ve tamamen iyileştirilmesi mümkün olmadığında bile, kineziterapi kişiye kaybolmuş işlevlerin ve tatmin edici çalışma kapasitesinin geri kazandırılmasını sağlıyor.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 60

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi