OFİS ÇALIŞANLARINI TEHDİT EDEN HASTALIKLAR

Ofis ortamında çalışmanın kas ve iskelet sistemi açısından bazı sorunlar yaratması muhtemeldir. Özellikle masa başında uzun saatler geçiren pek çok kişi ağrılardan ve kramplardan şikayet eder. Oysa çözüm çok basit: Hareket etmek!

Eklemler kemikleri hem birbirine bağlar hem de hareket etmemizi sağlar. Omurgamız ise vücudumuzu dik tutan bir kolon görevi taşır. Masa başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik, duruş bozukluğu gibi pek çok göz ardı edilen durum, kas iskelet yapımızda ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Peki, ofis çalışanlarını bekleyen hastalık tehlikeleri nelerdir? Haydi, birlikte inceleyelim:
16.png

MASA BAŞI ÇALIŞANLAR BU HASTALIKLARA DİKKAT!

Gün boyu oturarak çalışmanızın yanı sıra zayıf kas yapısına sahipseniz ve kilonuz da olması gerekenden fazlaysa, vücut sağlığınıza biraz daha dikkat etmeniz gerek! Bunların yanı sıra günlük hayatınızda da beden gücünü fazla kullanıyorsanız, sigara alışkanlığınız varsa ve de spor yapmıyorsanız eklem, kas ve omurga hastalıklarından birine ya da bir kaçına yakalanma riskiniz ne yazık ki oldukça yüksek! Bu hastalıkları şöyle sıralayabiliriz:
  • Boyun ağrıları
  • Boyun Kireçlenmesi
  • Boyun Fıtığı
  • Boyun Düzleşmesi
  • Bel Ağrıları
  • Bel Kireçlenmesi
  • Bel Fıtığı
  • Bel Düzleşmesi
  • Postür bozuklukları - Kifoz (Kamburluk)
  • Omuz Ağrıları
  • Donuk Omuz Sendromu
  • Karpal Tünel Sendromu
  • Diz Ağrıları
  • Diz Kireçlenmesi

9.png

BOYUN AĞRILARI VE NEDENLERİ

Boyun ağrısı genel olarak masa başı çalışanların en yaygın rahatsızlığı. Bunun sebebi elbette baş ile bilgisayar arasındaki mesafenin ve yüksekliğin doğru ayarlanamamasından kaynaklı. Ayrıca cep telefonuyla geçirilen uzun saatler de bu ağrıları tetikliyor. Eğer boyun ağrısı uzun süre geçmiyorsa ve sık tekrarlanıyorsa, yapmanız gereken mutlaka bir uzman doktora görünmektir! Boyun kireçlenmesi, boyun düzleşmesi veya daha önemlisi boyun fıtığı riski taşıyor olabilirsiniz!
10.png

BOYUN KİREÇLENMESİ VE TEDAVİSİ

Boyunda bulunan kaslar fazla gerildiğinde ya da yırtıldığında ortaya boyun kireçlenmesi sorunu çıkar. Ofis çalışanları gibi hareketsiz yaşam tarzına sahip olan insanlarda, uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra gereğinden daha fazla boyun hareketi yapmak, boyun kireçlenmesi olasılığını artırabilir. 

Eğer boynunuzu hareket ettirdikçe artan ağrılarınız varsa kısa sürede uzman doktora görünmenizi öneririz. Özellikle hareket kısıtlanması ve kulaklarda çınlama, vakit kaybetmemeniz gerektiğinin habercisidir.

Kineziterapi Merkezi’nin geliştirdiği modern fizik tedavi yöntemiyle, ilk seanstan itibaren boyun ağrılarınızda azalma olduğunu hissedeceksiniz. Dilerseniz, kliniğimize gelerek bizlerle tanışabilir, muayene ve kas gücü test seans uygulaması alabilirsiniz. Farkı hissettiğiniz an evinizden sonra en sevdiğiniz yer kliniğimiz olacak!
BOYUN.png

BOYUN DÜZLEŞMESİ VE TEDAVİSİ

Boyundaki C şekline benzer kıvrımın düzleşmeye başlamasıyla ortaya çıkan bu hastalık, boyunda ağrı, hareket kısıtlığı, baş dönmesi ve boyun duruşunda gözlemlenebilen farklılıklar ile ortaya çıkıyor. Eğer boyun düzleşmesi rahatsızlığından şüphe ediyorsanız, kineziterapi yöntemi ile sadece doğru egzersiz uygulaması yaparak bu hastalığı engelleyebilirsiniz.

Kineziterapinin uyguladığı doğru ve bilinçli egzersizler sayesinde kaslardaki kan akışı artar ve bu da ağrıların ve belirtilerin zamanla kaybolmasına yardımcı olur.

Sabah işe gitmeden ya da akşam eve geçerken bize ayıracağınız 1 saatle hayata daha sağlıklı bakacaksınız. Tedavi hakkında bilgi edinebileceğiniz kineziterapi kas gücü test fizik tedavi uygulamasını mutlaka denemelisiniz!
12.png

BOYUN FITIĞI VE TEDAVİSİ

Kaslar, kemikler ve eklemler olmak üzere pek çok anatomik yapıdan oluşan boyunda, 7 adet omur ve bu omurların arasında da 5 adet disk mevcuttur. Bu diskler sert bir dış astarla çevrilidir ve eğer bu astarda yırtık meydana gelirse boyunda fıtık oluşmaya başlar. Şiddetli ve uzun süreli ağrılar çekmenize neden olan boyun fıtığı, pek çok nedene bağlı olarak gelişebilir ama temelinde yatan sorun elbette hareketsizlik! Özellikle bilgisayar başında uzun saatler çalışıyorsanız risk grubunun ilk sıralarında yer alıyorsunuz demektir.

Fıtık hastalığı kalıcı sakatlık bırakabilir ve beyin kan dolaşımını bozabilir. Bu nedenle tedavi önemlidir. Boyun ağrısı dışında gözlemlenebilecek diğer belirtiler arasında şunları sayabiliriz:
  • Boyundan omuzlara, kollara ve sırta yayılan ağrılar
  • Omuzda, kolda, parmaklarda karıncalanma ve uyuşmalar
  • Boyun hareketlerinin kısıtlanması
Kineziterapi Boyun Fıtığı Tedavisi:

Fıtık tedavisinde operasyon geçirmeden, ilaç ya da iğne kullanmadan iyileşebileceğinizi biliyor musunuz? Kineziterapi’nin uyguladığı modern fizik tedavi yöntemi sayesinde boyun fıtığı kabus olmaktan çıkıyor. Fizyoterapistler eşliğinde dekompresyon aletleriyle uygulayacağınız bilinçli egzersiz sayesinde boyundaki baskı azaltılarak, kan akışı arttırılıyor ve zamanla tam iyileşme sağlanıyor.
15.png

BOYUN HASTALIKLARI TEDAVİSİ İLE KİNEZİTERAPİ FARKINI HİSSEDİN!

Geleneksel fizik tedavi yöntemini unutun! Boyun ağrısı, boyun kireçlenmesi, boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi hastalıklarından biri ya da bir kaçına sahipseniz, “boynunuzu hareket ettirmeyin, dinlenin ya da boyunluk kullanın” cümlelerini geride bırakın! Sağlık Bakanlığı onaylı kliniğimize gelerek, detaylı doktor muayenesi ve kas gücü test seansı sonra uygulayacağınız modern fizik tedavi yöntemi ile siz de farkı hemen hissedeceksiniz.

Kineziterapi Boyun Tedavi Uygulaması:

İlk olarak modern boyun traksiyon aleti ile boyundaki baskıyı ortadan kaldırıyor ve omurganın rahatlamasını sağlıyoruz. Bu rahatlama sonrası ağrılarınızdaki azalmayı hemen hissedeceksiniz. Sizinle özel olarak ilgilenecek bir fizyoterapistiniz olacak ve size özel programlanan egzersizleri yapmanıza yardım edecek.
Modern fizik tedavi ile kas kan dolaşımı arttırılarak, hasarlı bölgenin kendi kendini iyileştirmesi sağlanıyor. Size sadece doğru egzersiz ile sağlığınızı vaat ediyoruz. Haydi, nasıl bir tedavi uyguladığımızı gözlerinizle görmek ve deneyimlemek için hemen randevu alın!
boyun_tedavisi.png

BEL AĞRILARI VE NEDENLERİ

Ofis çalışanları en çok bel ağrılarından şikayet eder. Pek çok nedene bağlı olarak gelişebilecek bu ağrı türü, çoğu zaman kendiliğinden geçse de bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Bu nedenle uzun süren ve şiddetlenen bel ağrıları için mutlaka uzman doktora görünmeniz gerekir. Şimdi, gelelim masa başı çalışanlarda bel ağrılarının neden olabileceği sorunlara ve ne gibi sonuçlar doğurabileceğine…

Masa başı çalışanlarında bel ağrısı genellikle; duruş bozukluğu, ofis sandalyesinin omurgayı desteklememesi, bacak bacak üstüne atarak uzun saatler geçirilmesi, öne doğru eğilerek çalışılması gibi pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bunların haricinde daha ciddi sonuçlar doğurabilecek bel düzleşmesi ve bel fıtığı da ofis çalışanlarını tehdit eden önemli etkenler arasında yer alır.
5.png

BEL KİREÇLENMESİ VE TEDAVİSİ

Lomber spondiloz diğer adıyla bel kireçlenmesi, eklemlerin yıpranması ve yapılarının bozulması ile ortaya çıkar. Genel olarak bel kireçlenmesi genetik nedenlere bağlı bir sorun olsa da yaşam koşullarındaki olumsuz faktörler bu hastalığın ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Özellikle düzensiz ve hareketsiz yaşam, bel kireçlenmesi riskini artırır. 

Kineziterapi ile bel kireçlenmesi tedavisinde tıpkı diğer bel, omurga hastalıklarında olduğu gibi basıyı azaltacak egzersiz programı uygulanır. Kaslardaki kan akışı düzenlenir ve güçlenmesi sağlanır. Buradaki birinci öncelik hastanın hareketsizlik alışkanlığını değiştirerek, aktif bir yaşam tarzını benimsemesine olanak sağlamaktır. Haftanın birkaç günü kliniğimize gelen hastalarımız, kendileriyle özel olarak ilgilenen fizyoterapistler eşliğinde bilinçli egzersiz programını uygulayarak sağlıklı bir yaşama kavuşur.
8.png

BEL DÜZLEŞMESİ VE TEDAVİSİ

Bel düzleşmesi, omurgada olması gereken eğriliğin düz duruma gelmesi demektir. Normal şartlarda insan omurgasında üst kısımda hafif kifoz ve alt kısımda da hafif lordoz gözlemlememiz gerek. Oysa bu hastalıkta kifoz ve lordoz neredeyse kaybolmuş ve omurga düz bir görünüme gelmiş olur. Uzun süre ayakta kalmanızı engelleyen ve bel ağrısı çekmenize neden olan bel düzleşmesi belirtileri arasında şunları gözlemleyebiliriz:
  • Omurgayı dik tutmada zorlanma
  • Yürürken öne eğik biçimde yürüme
  • Bacakta ani ağrı ve kramplar
  • Aşırı yorgunluk
  • Şiddetli kas ağrıları
  • Bel ağrısı
Eğer vücudunuzda bu belirtilerden bir ya da bir kaçı gözlemleniyorsa zaman kaybetmeden tedaviye başlamalısınız. Fizik tedavi ile üstesinden gelebileceğiniz bu hastalık için Kineziterapi Merkezi’mizi ziyaret ederek modern fizik tedavi yöntemi ile tanışmanızı tavsiye ederiz. 

Fizyoterapist gözetiminde modern rehabilitasyon aletlerinde gerçekleştirilen bilinçli egzersiz ile daima sağlıklı ve dinamik kalacaksınız.

Unutmayın, sağlıklı bir omurga insan sağlığının temelidir!

7.png

BEL FITIĞI VE TEDAVİSİ

Bel Fıtığı, bel bölgesindeki omurga arasında bulunan diskin yırtılarak sinirleri sıkıştırması durumudur. Şiddetli bel ağrılarıyla kendini belli eden bel fıtığının diğer belirgin belirtisi bacak ağrısıdır. Yani fıtık nedeniyle belde oluşan şiddetli ağrı, kasıklara ve bacaklara yayılabilir. Bel fıtığı tedavi edilmezse zamanla hastanın yaşam kalitesini düşürerek, fiziksel aktivitelerini de büyük ölçüde kısıtlar. Tedavi için geç kalmayın!

Kineziterapi Bel Fıtığı Tedavi Uygulaması:

Bel fıtığı tedavisi fizik tedavi ile yapılabilmektedir. İlaçsız ve ameliyatsız bir tedavi içinse modern fizik tedavi yöntemi olan kineziterapiyi tercih edebilirsiniz. Doğru egzersizle hem ağrılarınızdan hem de bel fıtığınızdan kurtulacaksınız.
bel.png
Kineziterapide bel fıtığı tedavisinde ana yöntem, omurgadaki sıkışma hissinin azaltılmasıdır. Bu da dekompresyon aletleri ile sağlanır. Omurgaya binen yük ortadan kaldırılarak ağrının azaltılması ve ortadan kaldırılması mümkün olur. Omurga düzenleyici egzersizler de kasların güçlenmesine ve kaslardaki kan akışının düzenlenmesine olanak sağlar. Yapmanız gereken tek şey, fizyoterapistin uygulamanız için gösterdiği egzersizleri yaparak, kineziterapi ile sağlığınıza kavuşmanın keyfini çıkarmak!

Unutmayın, sağlıklı hareket edebilmek için kan damarlarındaki akışı düzenleyen kasların güçlendirilmesi şarttır. Aksi durumda kas, eklem ve omurga hastalıkları kaçınılmaz olur!
Kineziterapi ile bel fıtığı tedavisi hakkında detaylı bilgi edinmek için tıklayın! 
6.png

POSTÜR BOZUKLUKLARI: KİFOZ / KAMBURLUK

Ofis çalışanlarını tehdit eden bir diğer omurga hastalığı kifoz diğer adıyla kamburluktur. Masa başında geçirilen uzun saatler, duruş bozukluğu, baş ve bilgisayar arasındaki yüksekliğin doğru ayarlanamamış olması ve dik oturmamak ideal kifoz eğriliğinizde bozulmalar yaratabilir.

Masa başı çalışanların en büyük kabusu olan kamburluk belirtileri arasında;
  • Sırt ağrısı,
  • Dik durmada güçlük çekme,
  • Yorgunluk ve omurgada duyarlılık gözlemlenebilir.
Hastalığın teşhisi için ilk yapmanız gereken şey uzman bir doktora muayene olmak. Ardından size uygun egzersiz programı ile fizik tedaviye başlayabilirsiniz!
18.png
Kineziterapi yöntemleri ile iğnesiz, ilaçsız ve ameliyatsız kifozdan kurtulmanız mümkün! Doktorumuzla gerçekleştireceğiniz muayene sonrası kas gücü test seansı alarak modern fizik tedavi ile tanışabilirsiniz. Modern ekipmanlar, size yardım ve eşlik edecek fizyoterapistler ve kinezi egzersizleri ile omurga ve kas sağlığınızı düzene sokabilirsiniz.
Kineziterapi ile kifoz tedavisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın!

OMUZ AĞRILARI VE NEDENLERİ

Masa başı çalışanların bir diğer düşmanı omuz ağrıları. Şiddetli omuz ağrıları yaşayan ofis çalışanlarında omuzda sinir sıkışması görülebiliyor. Eğer uzun süre öne eğik şekilde durursanız ya da kollarınızı ileriye doğru uzatarak çalışırsanız bir süre sonra kaslarda zayıflamalar gözlenebilir.
Postür bozuklukları omuz ağrılarını tetikleyen önemli bir unsur. Eğer şiddetli omuz ağrıları çekiyorsanız ve hareket kısıtlığı yaşıyorsanız, mutlaka doktora başvurmalısınız!
19.png

DONUK OMUZ SENDROMU VE TEDAVİSİ

Donuk omuz sendromu, oldukça ağrılı ve hareket kaybının olduğu, yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren ortopedik bir rahatsızlıktır. Hasta hareket ettikçe kolda şiddetli ağrı olur. Zamanla kol açıklığı da ciddi oranda azalabilir. Hatta bazı durumlarda hasta kolunu hiç yukarı kaldıramaz duruma gelir.

Hareketsiz yaşam ve kolda oluşan travmalar nedeniyle donuk omuz sendromu yaşabilirsiniz. Eğer, dinmeyen omuz ağrılarınız varsa, gece uyku uyumakta güçlük çekiyorsanız, omuz hareketlerinizde kısıtlama gözlemlediyseniz ve günlük basit hareket aktivitelerinde zorluk çekmeye başladıysanız mutlaka uzman bir doktora görünmelisiniz!

Kineziterapi Donuk Omuz Tedavi Uygulaması:

Doktorumuzla gerçekleştireceğiniz detaylı muayene ve konulan tanı neticesinde, hastalık seyri ve fiziksel özelliklerinize uygun olarak size özel bir kinezi egzersiz programı oluşturulur. Bu program oluşturulmadan önce size kineziterapiyi tanımanız için doktor muayenesine ek olarak bir kas gücü test seans uygulaması verilir. Daha ilk seansta bile rahatladığınızı hissedeceksiniz. Peki, donuk omuz tedavisi egzersizleri nasıl olur?
20.png
Kineziterapi de ilk kural hareket etmektir. Çünkü uzun yıllara dayanan deneyimler sonucunda omurga ve eklem hastalıklarının yalnızca egzersizle iyileştirilebildiği gözlenmiştir.  Hastaya ilk olarak manuel germe uygulamaları yapılır ve hasta rehabilitasyon aletlerinde yapacağı egzersizlere ısındırılır. Daha sonrasında doktorun belirlediği kişiye özel egzersiz ile eklemlerdeki kasları güçlendirecek bir tedaviye başlanır.

Kineziterapiyi diğer fizik tedavi yöntemlerinden ayıran en önemli ve değerli fark, hastalıkta tek bir soruna odaklanmayarak, bütüncül iyileştirici tedavi uygulamasıdır. Kısaca açıklamak gerekirse, bu konuda kineziterapinin temel yaklaşımı ve amacı şu şekildedir:
  • Hastalığı önle
  • Hastayı tedavi et
  • Hastalıktan koru
13.png

KARPAL TÜNEL SENDROMU VE TEDAVİSİ

Karpal tünel, el bileğinin ortasında bulunan median sinirin sıkışması ile oluşan ağrılı bir sendromdur. Bu rahatsızlıkta hasta, ilk 3 parmağa dağılan median sinirler baskı altında kaldığı için ağrı, uyuşukluk ve güçsüzlük hisseder.  Özellikle ofiste bilgisayar başında uzun saatler geçiren kişilerin karpal tünel sendromu konusunda dikkatli olmaları gerek! Sadece bilgisayar kullanımı değil, el bileğini uzun süre dorsal pozisyonda tutmak (gergin pozisyonda) ve el koordinasyonunun yoğun olduğu işlerde çalışmak, iş yerinde karpal tünel sendromuna yakalanma riskinizi artıran etmenler arasındadır. Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür.

Kineziterapi Karpal Tünel Sendromu Tedavisi:

Kineziterapi tedavi yönteminin en önem verdiği yapının kaslar olduğunu belirtmiştik. Omurga ve eklem hastalıkları tedavisinde kasların önemsenmemesi kabul edilemez bir durumdur. Oysa standart tedavi yöntemlerinde bu durum göz ardı edilir. Kas dokuları omurga ve eklemi beslemekle yükümlüdür. Öyleyse, bu tip tedavilerde neden kaslar saf dışı bırakılıyor? Kineziterapiyi diğer tedavi yöntemlerinden ayıran işte budur!
11.png
Karpal tünel sendromu yaşayan bir hasta Kineziterapi Merkezi’ne geldiğinde detaylı bir muayeneden geçer. Ardından bir tedavi programı çıkarılır. Hastaya uygulanacak bilinçli ve doğru egzersiz yöntemleri sayesinde median siniri üzerindeki baskı azaltılır. Benzersiz dekompresyon egzersiz aletleri kullanan kineziterapi sayesinde sağlığınıza tamamen kavuşabilmenin yanı sıra tüm kas, eklem ve omurga hastalıklarına yakalanma riskinizi de en aza indireceksiniz.
17.png

DİZ AĞRILARI VE NEDENLERİ

Stresli iş ortamı, öğle yemeği haricinde kalkılmayan masalar, ergonomik olmayan ofis sandalyeleri, gergin pozisyonda çalışmak ve uzun süre bacak bacak üstüne atmak vücudumuzda pek çok hasara neden olabilir. Bunlardan en yaygın olanlarından bir tanesi de elbette diz ağrıları!

Diz Kapağı Kaymasına Dikkat:

En çok oturarak çalışan kişilerde görülen bu rahatsızlık, diz kapağındaki kıkırdağın kayması neticesinde ağrılara neden olur. Sürekli bacak bacak üstüne atarak çalışıyor ve uzun süre hareketsiz kalıyorsanız risk altındasınız. Diz kapağı kaymasında hastalar genel olarak basamak inip çıkarken, eğilip kalkarken ya da uzun süre otururken ağrı hissederler. Bu tip rahatsızlıklarda egzersiz ve fizik tedavi büyük rol oynar. 

Klasik fizik tedavi yerine modern fizik tedavi yöntemi çok daha kısa sürede iyileşmenizi sağlar. Modern rehabilitasyon aletleri, kişiye özel fizyoterapist ve kişiye özel tedavi programları ile yaşam kalitenizi arttırın! İşten eve dönerken ya da sabah işe giderken bile kliniğimize gelerek egzersiz seansınızı alabilir, güne çok daha sağlıklı devam edebilirsiniz!
14.png

DİZ KİREÇLENMESİ / GONARTROZ VE TEDAVİSİ

Öncelikle ‘diz kireçlenmesi nedir?’ sorunu cevaplayarak başlayalım. Diz kapağı yassı bir kemiktir ve rahat hareket etmesini sağlayan kıkırdak bir doku ile kaplıdır. Eğer bu bölgedeki kıkırdaklar zaman içerisinde aşınırsa eklemde deformasyon oluşmasına neden olur. İşte bu duruma diz kireçlenmesi denir. 

Kireçlenmelerin en büyük nedeni hareketsiz yaşam ve uzun süre sabit pozisyonda çalışmaktır. Hastalar genel olarak diz kapağında oluşan hassasiyet nedeniyle doktora başvururlar. Diğer belirtiler arasında:
diz.png
  • Merdiven çıkıp inerken yaşanan zorluk,
  • Ayağa kalkarken ya da yürürken hissedilen ağrı,
  • Eğilememe,
  • İleri evrelerde ise hareket esnasında dizden ses gelmesi durumları gözlemlenebilir.
Kireçlenme aşama aşama ilerleyen bir hastalıktır. İlk evrede yalnızca kıkırdak dokusunda yumuşama olurken, sonraki evrelerde bu kıkırdak doku tamamıyla yok olabilir. Bu nedenle diz kireçlenmesi tedavi için kesinlikle geç kalmamalısınız!
Eğer diz ağrısı çekiyorsanız ve hareketlerinizde kısıtlama gözlemleniyorsa mutlaka uzman doktorumuza başvurun!

KİNEZİTERAPİ TEDAVİ YAKLAŞIMI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  • Kineziterapi ‘Doğal Tedavi’ ilkesi üzerine kuruludur ve insan vücudunun kendini iyileştirmesinden güç alır. Bu da kişiye özel doğru egzersiz tedavi yöntemini ortaya çıkarır! Uygulanan yöntemin orijinalliği ve tedavi metodları sayesinde hem sağlığınıza kavuşacaksınız hem de yaşam kalitenizi arttıracaksınız!
  • Kineziterapi, klasik tedavi yöntemlerinin aksine kas bağ dokularına çok önem verir ve kaslardaki kan dolaşımını arttırmaya yönelik tedavi uygular. Bunun nedeni, kasların kemikleri besleyen ve güçlendiren etkisi olmasıdır. Zayıf kaslar hastalık davetiyesidir ve güçlü kaslar da, sağlıklı vücut demektir!
  • Klasik fizik tedavi yöntemlerinin aksine tek tip tedavi yöntemi uygulamaz, hastalık aynı olsa da kişiden kişiye değişen etkilerini göz önünde bulundurur ve kişiye özel egzersiz programı uygular. Sauna terapi ile de tedaviyi pekiştirir.
  • Tedavinin temel yaklaşımı; ağrı kesicisiz ağrının ortadan kaldırılması ve ameliyatsız hastalık sebebinin yok edilmesi üzerine kuruludur.
  • Kineziterapi egzersizlerinin amacı; hastalıkları önleyerek sağlıklı bir hayat sürmenize yardımcı olmak, var olan hastalığı iyileştirerek yaşam kalitenizi arttırmak ve son olarak da hastalıktan korumaktır!
Merkezimizde Kineziterapi ile beraber uygulanan yardımcı yöntemler:


  • Sauna Terapi
  • Krioterapi
  • Masaj
  • Eklem Jimnastiği
Kineziterapi’nin genel olarak fizyolojik etkileri kısaca;

1-    Solunumu geliştirir, dolaşımı tetikler, sinir sistemini kuvvetlendirir.
2-    Beynin hareket kabiliyetini geliştirerek koordinasyonu arttırır.
3-    Kas ve iskelet sistemini güçlendirir.
4-    Kaslardaki kan akışını düzenler.
5-    Hastanın hastalığını iyileştirirken, genel dayanıklılık kazandırır.

Kineziterapi egzersiz yöntemi ve iyileştirici etkileri hakkında daha detaylı bilgi edinmek veya uzman doktorumuzdan randevu talep etmek için (0212) 541 62 60 nolu telefon numaramızdan arayabilirsiniz.
Sağlığınız İçin “Hareket”e Geçin

Bizi Takip Edin!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi