Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Boyun Traksiyon (Çekme) AletiKliniğimizde kullanılan aletler omurganın eklem-bağ sisteminin düzelmesine yardımcı olmaktadır.
Halk arasında “çekme” olarak bilinen traksiyon yöntemi tüm omurganın çekilmesini sağlayan bir alettir. Boyun omurlarındaki yükü almasının yanı sıra boyun hareketliliğini tamamıyla geri kazandırır ve boyun bölgesinde yer alan bağ ve kasları güçlendirir. Uygulama sonrası birçok hastada boyun-göğüs omurga ağrısının ve baş ağrısının kesildiği, görme ve hafıza kabiliyetinde iyileşme kaydedilir.  

Boyun Traksiyon (Çekme) Yöntemi Neden Bu Kadar Etkilidir?

Çünkü bu bölgeden çok sayıda önemli damar ve sinir geçmektedir. Bu damar ve sinirlerin fonksiyon şartları iyileştiğinde beyin fonksiyonları da düzelir.
Çekme yönteminin etkili olmasının sebebi budur. Damar ve kalp konusuna değinecek olursak; kalp-damar hastalıklarının ilk belirtilerinin boyun omurgasındaki bozukluklarla ilgili olduğunu hemen tüm tıp uzmanı kabul etmektedir.
Kalp inervasyonu (sinir sistemine bağlanması) boyun omurgasının alt bölümünden geçmektedir. Ve kişi uzun süre boyunca bilgisayar başında oturduğu, araç kullandığı veya ağır fiziksek veya sinirsel yüklere maruz kaldığı takdirde ergeç parmak uçlarında uyuşma, kalp ağrısı, yüksek tansiyon gibi olumsuzluklarla karşılaşacaktır. Bu durumda iyileşmenin tek bir doğru yolu var – omurga çekme ve egzersiz yöntemi.

Kilo Fazlalığı Boyun Sorunlarını Tetikleyen Etkenlerden Biridir

Fazla kilolar hemen her zaman boyun sorunlarına yol açmaktadır. Bu hüküm karşısında haklı olarak ‘kilo fazlalığı ile boyun arasındaki ilişki nedir, diye sorabilirsiniz. Ancak cevabı oldukça basit. Fazla kiloların alınmasıyla birlikte kişinin karnı da büyür. Dolayısıyla ağırlık merkezi göbek deliğinden öne doğru kayar. Bu durumda bel omurgası çıkıntı yapmaya başlar. Başın da dik tutulması gerektiği için boyun omruga kavsinde de hafif bükülme oluşur ve bu nedenle sinir ve damarların geçiş koşulları kötüleşir. Ayrıca omur arası disklerde fıtıklaşmalar gelişebilir.

Boyun Traksiyon (Çekme) Aletinin Yapısı

Hastanın kafasına geçirilen yaklaşık 60 cm uzunluktaki deri kayış lastik gergi bandı aracılığı ile üst kancaya sabitlenmiştir. Lastik gergi bandının gerilmesi omurgada çekme etkisi yaratır. Deri kayışın üzerinde, her biri 100 gram ağırlığa tekabül eden 1 cm aralıklarla özel delikler açılmıştır.
Uygulamanın ölçülü ve hasta açısından rahat olması esastır. Dikkat olun; internet ortamında kendi kendine boyun çekme yöntemleri (aletleri) ile ilgili çok sayıda yalan yanlış bilgi vardır. Unutmayın; bu gibi uygulamalar kesinlikle uzman gözetiminde gerçekleştirilmelidir! Traksiyon uygulamasına başlamadan önce omurgayı ileriki egzersizlere hazırlamak üzere alet destekli temel egzersiz kürü uygulanır.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/traksiyon-aleti-ile-boyun-fitigi-tedavisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi