Derin Kas Koreksiyonu ile Boyun Tedavisi

Kliniğimizde kullanılan patentli tedavi yöntemi ile  boyun, baş ağrısı, gerginlik, kronik iskemik beyin hastalığı, vejetatif damar distonisi (nörosirkülatuvar asteni), hipertansiyon tedavisi uygulanmaktadır.

Boyun Tedavisinde Derin Omurga Kasları koreksiyonunun Önemi

Beyindeki iskemik süreçlerin başlamasına ve sürmesine yol açan temel etken derin boyun kaslarının durumudur. Yapılan çalışmalar, olgun ve ileri yaşlardaki kişilerin ekseri çoğunluğunda derin boyun kaslarının sürekli spazm halinde olup beyni besleyen damarları sıkıştırdığını ortaya koymuştur. Boyun kaslarının yetersizliğine bağlı olarak gelişen beyin omurilik sıvısı dolaşım bozukluğu bellek (hafıza) zayıflığı, sallantılı yürüyüş, baş bölgesinde gelip geçici uyuşma olguları gibi belirtileri beraberinde getirir.

Derin Omurga Kasları Koreksiyonu ile Masaj Arasındaki Fark Nedir?

Derin Kas Koreksiyonu ile Boyun TedavisiHer doktor osteokondrozis tanısı konulmuş bir hastaya boyun masajının gerekliliğini vurgular. Ancak şu da bir gerçek, ki her masajdan aynı etkiyi beklememek lazım. Nitekim ileri dönem olgularda bilinçsizce yapılan masaj hareketleri ile sorunlu bölge “iyice yerinden oynatılarak” ağrı daha da şiddetlenebilir. Derin boyun kasları korreksiyon yöntemini geliştiren uzmanlar basit masajın ötesinde gitmişlerdir.
Osteokondroz olgusunda omurga atardamarının basıya uğraması nedeniyle beyne kan gitmesi zorlaşır.   Özel geliştirilen masaj yönteminde doktor ve belirlenen usule uygun olarak çok dikkatli bir şekilde boynun derin kaslarını ve yanından geçen atardamarları elleri ile etkiler. Bunun sonucunda damarların sıkışmasına neden olan derin kas spazmları giderilmiş olur. Kişinin hafıza durumunda, yürüyüş dengesinde ve kan basıncında iyileşme görülür, boyun ve baş bölgesinde gelip geçen tarzındaki uyuşmalar tamamen kaybolur, hasta sağlık durumunda önemli bir düzelme hissetmeye başlar.

Boyun Tedavisi Stratejisi Olarak Derin Kas Koreksiyonu

boyun kas yapisiSöz konusu hastalık grubuna yönelik uygulanan tedavi stratejisinde; miyofasyal tetik noktalara parmak bastırmak ve lokal etkili egzersiz aletlerle uyarmak suretiyle derin boyun kaslarına etki edilerek, beyindeki arteriyel geliş ve venöz dönüş bozukluğunun giderilmesi amaçlanmaktadır.
Sadece spazm gidermek yeterli değildir. Aynı zamanda sürekli gerilim altında kalmaya alışmış olan boyun kaslarının gevşek olmaya alıştırılması gerekir.
İstanbul’da bulunan Kineziterapi Fizik Tedavi Merkezimiz deneyimli keneziterapi uzman doktorumuz özel muayene teknikleri ve rehabilitasyon ekipmanlarında uygulanacak testler ile muayenenizi gerçekleştirdikten sonra kişisel tedavi programınızı oluşturacak. İlaç kullanımını öngörmeyen bu tedavi programı derin boyun kasları korreksiyonu ve sizin tarafınızdan uygulanacak fiziksel egzersizlerden oluşan kineziterapi tedavi yöntemine dayalıdır. Tarafımızca kullanılan boyun tedavi yöntemi bünyenizin güç potansiyelini etkinleştirdiğinden insan için olabilecek en olumlu ve sağlıklı tedavi şeklidir.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/derin-kas-koreksiyonu-ile-boyun-tedavisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi