Diz Osteoartriti (Gonatroz) Tedavisi

Diz Eklem Hastalıkları

Diz Osteoartriti (Gonatroz) ve Kineziterapi

Gonartroz diz ekleminin dejeneratif süreci olmakla birlikte en yaygın bir hastalık varyantıdır. Kineziterapi bakış açısı; yanlış , dengesiz ve orantısız hareket veya tamamen hareketsizlik metabolizmayı koruyamaz ve bu durum kasları, bağları ve tendonları atrofiye uğratır.


Hastalığın ortaya çıkabileceği durumlar:

  • Diz eklem travması sonucu,
  • Bulaşıcı hastalıkların bir komplikasyonu olarak - artrit, kondromatozis sonucu;
  • Kadınlarda zamanla olan menopoz değişikliği sonucu.
Eklemlerde uygunsuz ve çok fazla streste kıkırdak yapı aşınarak, yırtılarak zarar görür. Diz eklemin normal işleyişini, içindeki kıkırdak kalıntıları bozmaktadır ve sonucunda o bölgede ağrı oluşumu, kireçlenme, hareket kısıtlılığı, immobilizasyon ve eklem hareketini kısıtlama başlamaktadır.


Diz Osteoartriti (Gonatroz) Tedavisinde Kineziterapinin Rolü

Diz osteoartriti,gonartroz üç aşamada gelişme seyreder ve tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Semptomları ortadan kaldırmaya yönelik ilaç uygulanır ve ileri evre olgularına cerrahi olarak müdahele edilir (diz protezi).

Merkezimize gelin ve doktorlarımız size özel bir gonartroz tedavi programı planlasınlar. Özel simülatörlerimiz ile kurtarılması gereken kasları geri kazanın ve hareketliliğini sağlayın, ağrılardan kurtulun, en önemlisi de yaşam kalitenizi artırın. Tabii ki, bu yol tembellikten hoşlanan kişiler için değildir, ama başka bir yolu yoktur!
RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/diz-osteoartriti-gonatroz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi