"Hastalıktan Kaçtıkça Tutsak, Tedavi Gördükçe Özgürsünüz"

Bel, Boyun Ağrısı

Sırtım ağrıyor!
Ortopedi ve Beyin Cerrahi Uzmanlarına muayeneye giden 10 hastadan 8’i bu sözlerle başlar. Maalesef bu hastaların büyük çoğunluğunu hayal kırıklığına uğratan o tanı konulur.
Bel fıtığı ve Boyun Fıtığı...


Uzman doktorlar size eğer teşhis olarak bel, boyun fıtığı hastalığı diyorlarsa tedavinizi ertelemeyin, yarına bırakmayın, kendinize bir iyilik yapın hastalığınızın üstüne gidin.

Tüm dünyada omurga hastalıkları( bel- boyun fıtığı) büyük bir hızla artmaktadır. Genellikle, omurga hastalıkları ergenlik döneminde oluşurken kireçlenme olarak başlar. Hastalık kendini bizlere “ağrı” olarak belli eder. Ebeveynler ve daha net bilgiye sahip olmayan ergenlik döneminde gelişimde olan çocukların kendileri ve aileleri bel ağrısı, omurga rahatsızlığını "Bu sorun değil, Şimdi uğraşmaya değmez, daha sonra tedavi olurum vb."  diye geçiştirmelerle önemsemeyip ertelerler, Ağrı kesici kullanılarak geçici rahatlamalar sağlanıp, bir sonraki ağrıya kadar hastalık unutulur.

Bu nedenle kolayca tedavi edildiği düşünülen "Kireçlenme" ağrılar şiddetini arttırarak sorunun büyüdüğünü bize vücut savunma mekanizmamızla iletirler. Dejeneratif disk hastalığı( kireçlenme) ilerleyen sürede omurga ( bel, boyun) fıtığına dönüşür. Bazı durumlarda, çok tehlikeli ve kişiyi sakatlığa götüren riskler taşır.

Kineziterapi fizik tedavi merkezimizde bu sorunlara ameliyatsız ilaçsız egzersiz seansları uygulamaktayız.

Ücretsiz ön görüşme için lütfen randevu alınız.
RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/blog/78-omurga-hastaliklari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi