Kineziterapi ile Bel Fıtığının Tedavisi

Konservatif Tedavi Neden Etkili Olmuyor?

Lumbosakral disk fıtığının geleneksel tedavisi omurga eklemlerinin beslenmesine olumlu bir etki yapmaz. Yalnızca bölgede oluşan yangıyı giderir ve ağrı sendromunu ortadan kaldırır. Diğer taraftan patolojik süreç gittikçe ağır bir hal alırken konservatif tedavinin etkisi ise gittikçe azalır.
Bel fıtığı ameliyatında yalnızca fıtık oluşumu vücuttan uzaklaştırılır, diğer taraftan cerrahi girişim nedeniyle dokularda skartisyel değişiklikler, omurlar arası eklemlerde hareketsizlik gelişebilir. Ameliyat sonrasında fıtığın başka bir eklemde veya bölümde tekrar oluşmayacağı garantisini kimse veremez.

Disk harabiyetini durdurmak için omurga eklemlerinin kan beslemesinin normale getirilmesi gerekmektedir. Özel seçilmiş jimnastik hareketler yaparak bunu kolayca sağlamak mümkün.

Kineziterapi Merkezi’nde Fıtık Tedavi Süreci

Bel fıtığında en etkili jimnastik kompleksini seçmek için öncelikle hastalarımızdan bazı özel tetkikler istenmektedir. Bunlar;
  • Manyetik Rezonans Görüntüleme
  • Miyofasiyal tanı
  • Egzersiz aletleri ile işlev testleri
  • Tetkik sürecinin ardından uzmanlarımız kişinin sağlık durumunu dikkate alarak bireysel egzersiz programı düzenler. Tüm egzersizler eğitmen kontrolü altında uygulanır. Tedavi sürecinde hasta kendini daha iyi hissettikçe jimnastik programının zorluk derecesi arttırılır. Olası olumsuz etkilerden kaçınmak amacıyla hastalarımız belirli aralıklarla kineziterapi uzmanı doktorumuz ile görüşmeye alınmaktadır.

Bel Fıtığı Tedavisinde Kineziterapi Yönteminin Sonuçları

Ağrının barındığı yer kastır. Bu ağrıyı gidermek mümkün de, gerekli de! Şimdi bir dakikalığına kaslarınızın yeniden enerjiyle dolduğunu şöyle bir düşünün! Uyguladığımız komple tedavi sayesinde neticeyi tüm vücudunuzda göreceksiniz:
  • Kas spazmı ortadan kalkar, çekilen kıkırdaklar yeniden beslenmeye başlar.
  • Kan dolaşımı normal düzene girer, daha önce hatalı olarak bel fıtığı kabul edilen tüm çökmüş kıkırdak kalıntıları vücudunuz tarafından atılmaya başlar.
  • Omurga ve eklemler üzerine gelen eksenel yük alınır.
  • Sırt dokuları onarılır.
  • Beyin tam kapasite oksijenle beslenmeye başlar, bu sayede baş dönmesi, hipertansiyon vs. gibi osteokondroz komplikasyonları ortadan kalkar.
  • Mevcut fıtıklar kaybolur, eklem artritleri ve bağ zedelenmeleri tedavi edilir.
  • İlaçlara ve cerrahi girişime gereksinim kendiliğinden ortadan kalkar.
En önemlisi olan şu ki doğa vücudumuza çarpıcı bir işlevsellik bahşetti ve bunu başarmak bizim elimizde. Şüphesiz ki sizin de çaba sarfetmeniz gerekecek, ancak alacağınız sonuç gerçekten beklentilerinizi karşılayacaktır. Fiziyolojik açıdan doğru yapılan hareketler kompleksi spazm olan kasların güvenli bir şekilde gevşemesini, böylece eklemler üzerindeki yükün giderilmesini sağlar.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/kineziterapi-ile-bel-fitiginin-tedavisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi