EKLEM KİREÇLENMESİ TEDAVİSİ

Genç, zinde ve sağlıklı olmak iyidir. Ancak, bizim eklemlerimiz vücüdumuzdaki arızaları daha biz hazır olmadan çok daha erken ortaya çıkarırlar. Ne yazık ki, birçok kişi erken dönemde şişlik, eklemlerdeki rahatsız edici his ve ağrı belirtilerini fark etmeye başlıyor ki bu belirtiler artrit veya artroz semptomudur.
Osteoartroz (osteoartrit), boyun, sırt ağrısı, kronik eklem patolojilerinin doğrudan nedenlerinden biridir. Temel özelliği, eklem kıkırdağı kaybı ve kemik hipertrofisidir.

Kendinizi kontrol edin!

KİREÇLENMENİN BELİRTİLERİ

  • Merdivenlerden yürüme güçlüğü (özellikle aşağıya doğru);
  • Ağrının kademeli gelişimi, eklemlerde krepitasyonların ortaya çıkması;
  • Vücut ağırlığından dolayı ağrı artışı ve huzurun bozulması;
  • Oluşan rijitliğin, aktiviteye başladıktan 20-30 dk sonra azalması;
  • El eklemlerinin interfalangeal bölgesinde oluşan nodüller, zaman geçtikçe el ve ayaklarda deformasyonlara eğilim göstermesi;
  • Kemik dokusunun büyümesi sonucu eklem boyutunun artışı;
  • Sinovit, eklem kapsülünün iç tabaka enflamasyonu neticesinde kıkırdak yıkımı sonucu nadiren gelişen şişlik ve sıvı birikimi.
"Osteoartroz" kesin tanısı X-ray görüntülerinin yorumlanması sonucu konur. (Hastalığın diğer isimleri – hipertrofik osteoartrit, eklemlerin dejeneratif hastalığı, deformasyonla seyreden artroz).
Eğer artrit nedeni bir enfeksiyon olarak kabul edilirse, artroz eklemlerin enfeksiyon kaynaklı olmayan harabiyetinin göstergesidir. Komplikasyon olarak, enflamasyon hastalığın ileriki evrelerinde katılabilir. Artrozun temel nedeni,eklem ve kıkırdak üzerine düzensiz binen yük sonucu ortaya çıkan metabolik bozukluktur.
Hastalık yaşlılık hastalığı olarak kabul edilir, ancak yaralanma sonucunda da oluşabilir. Bu hastalık erişkinlik döneminde, kadınlarda erkeklere göre 2 kat daha fazla oranla yaygın görülmektedir.

KİNEZİTERAPİ YÖNTEMİYLE KİREÇLENME (OSTEOARTROZ) TEDAVİSİ

Kineziterapi Fizik Tedavi Merkezinde ameliyatsız ve ilaçsız osteoartrozun (osteoartritin) tedavisi düzenlenmektedir. Biz hareketin hayati gücü, kineziterapi metodunu uygulamaktayız.
Kliniğimizde osteoartrit tedavisinde, kalça ve diz eklemleri için belirli bir teknoloji üzerinde simülatörlere göre eğitim tasarlanmış olan doğal teknikleri kullanıyoruz.
Diz ve kalça eklem tedavisinde farklı bir yaklaşım kullanılır. Her hasta için sağlık durumu, kişisel özellikleri ve komorbiditesi dikkate alınarak bireysel program tasarlanmaktadır.
Buna ek olarak tedavi edilmeyen eklemlerin tedavisi ve travma sonrası eklemin rehabilitasyonu gerçekleştirilmektedir.
RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 60

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi