Boyun Ağrıları

Boyun ağrısı dendiğinde aslında ense bölgesinde, sağ ve sol omuzlara doğru yayılan kürek kemiklerinin üst kenarları kısmındaki ağrı duygusu kastedilir.

Boyun ağrısı yalnızca emeklilik yaşına gelmiş kişilerin şikayeti değil, aynı zamanda ofis çalışanlarının, üniversite öğrencilerinin, ağır fiziksel aktivite ile çalışan işçilerin, araç sürücülerinin ve daha nice yaş ve meslek gruplarındaki insanların da sorunudur. Tamamen mekanik kaynaklı etkenlerin sonucunda zamanla servikal (boyun) bölümdeki omurgada osteokondroz (kemik ve kıkırdak bozuklukları) veya disk hernisi (boyun fıtığı) gibi sistemik rahatsızlıklar gelişir.
Kliniğimizde boyun hastalıkları Kineziterapi Yöntemi ile tedavi edilir. Konusunda uzman personelimiz ile hastalığın zorluklarının komple olarak üstesinden gelmenize yardımcı olmaktayız. Cerrahi girişime gerek kalmaksızın servikal osteokondrozu (dejeneratif boyun bozukluklarını), boyun fıtıklarını ve diğer boyun rahatsızlıklarını tedavi etmekteyiz.

Boyun Ağrısının Nedenleri

Boyun omurgasında değişikliğe yol açan birçok nedenden bahsedilebilir. Kineziterapi Yöntemiyle ilaçsız ve ağrısız boyun bölgenizdeki ağrılar azalır.



Bunlar arasında aşağıdakiler yer alır:
  • Yanlış vücut pozisyonu nedeniyle omurga üzerine binen yükler;
  • Kasların soğuması (hipotermi);
  • Rahatsız bir yatakta yanlış pozisyonda uyumak;
  • Normal aralığın üzerindeki vücut ağırlığı;
  • Bilgisayar başında veya direksiyonda gergin pozisyonda uzun süre oturmak;
  • Ani hareketler, aşırı fiziksel egzersiz vb.
Bunların sonucunda bahsedilen alanlarda kas spazmları gelişip kan dolaşımı bozularak zaman içinde kaslarda yorgunluk ve ciddi sorunlar meydana gelir. Hastalık ilerledikçe, kaslar hiçbir zaman gevşemez ve rahatsızlık uyuduğunuz dönemi de içine alacak şekilde yaygınlaşır. Bunların yanı sıra, kas spazmı, omurgalar arasındaki disklerin işlevini bozacak belirli engeller oluşturur.

İlaç Tedavisi Neden Boyun Ağrısına Kesin Çözüm Olmuyor?

Gerçekten, bir sürü ilaç ve ağrı kesici almak geçici olarak ağrı hissini azaltabilir ve vücudun performans seviyesini normal düzeye getirebilir. Ancak, zamanla ağrı kendini yeniden gösterecektir. Peki neden? Bunun gerekçesi, geleneksel tıbbın hastalığın etkisi üzerine odaklanması olup biz kendi kliniğimizde hastalığın nedenine yoğunlaşıyoruz. Bu yaklaşım özellikle boyun omurgasının osteokondrozu ve boyun fıtıklarında geçerlidir.

Boyun Ağrısının Tedavisi: Soruna Yeni Bir Bakış

Bu belirtiler kaydedildikten sonra normal bir hekim ne yapmaktadır? Tonlarca ilaç reçete etmek! En yüksek dozda reçete edilen bu kimyasallar bir süreliğini ağrıyı uyuşturacaktır; ancak aynı zamanda vücudun doğasını da baskılayacaktır. Bir süre sonra sadece ağrı yeniden başlamakla kalmayıp karaciğere bağlı ilave belirtiler de görülecektir.
Ancak, vücudumuzun doğal mekanizmaları oldukça geniş bir dayanıklılık aralığına sahiptir. Zayıflamış kaslar yeniden güç kazanabilir ve sertleşmiş alanlarda gevşeme başarılabilir. Bunların başarılabilmesi için bu alanlara uygun miktarda yük bindirilmelidir.

Boyun Ağrılarının Kineziterapi ile Tedavisi

Yapılan araştırmalar sonucunda, omurga bölgesinde daha güçlü bir kas yapısına sahip hastaların boyun sorunlarının daha kolay üstesinden geldikleri belirlenmiştir. Boyun ağrısını "sinir köklerinin sıkışması" yerine derin dokulardaki ödemin bir neticesi olarak görürsek, bu sorunların çözümü için yeni bir yol belirlemiş oluruz. Daha açık konuşmak gerekirse, tedaviyi kas yapıları üzerine yoğunlaştırırız. Buradaki anahtar unsur hastanın kendisi olup hekim sadece iyileşmeye giden yolda hastaya rehberlik etmektedir.


Peki bu nasıl başarılır?

İnsanın doğası itibariyle sahip olduğu hareket edebilme özelliğinin sonucunda. Kineziterapi (kinezi: hareket, terapi: tedavi) vücudun doğasında var olan güçleri kullanır. Hareket yeteneğinin yardımıyla, bir kişinin kasları iyileştirilebilir ve vücuda uygun yüklerin binmesi güvence altına alınır.
Kliniğimizde kineziterapi yöntemini kullanıyoruz; bu tedavi yaklaşımının ana ilkesi bir fizyoterapist gözetiminde yer çekiminin etkilerini azaltan özel rehabilitasyon cihazları kullanılarak kesin ölçümlere dayalı bir egzersiz programıdır.
Kineziterapi yöntemi, omurga ve boyun hastalıklarına bakışta gerçek bir devrim yaratmıştır. Gerçekten, en hafif ağrıda bile, herhangi bir sakatlığa neden olmamak için egzersizden kaçınmaya başlıyoruz. Aslında, bunun altında yatan gerçek ağrının yol açtığı korkudur. Kliniğimizdeki hekimler, her aşamadaki çaresizlik hissinin aşılmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli nefes alıp verme ve egzersiz yükünü kademeli şekilde artırma ilkeleriyle birlikte pasif ve aktif hareketler yapılarak hasta kendi doğal kapasitesine yeniden inanmaya başlar.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://www.kineziterapi.com/boyun-agrilari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi