Kineziterapi ile Boyun Fıtığının Tedavisi

Boyun Ağrısı Tedavisi: Soruna Farklı Bir Bakış Açısı

Bu belirtileri kaydeden sıradan bir doktor neler yapar? Bir yığın ilaç yazar! Vurucu doz ilaç geçici bir süre için ağrıyı bir şekilde bastırır, ancak aynı zamanda iç organlara da zarar verir. Ve belirli bir süre sonra her şey yeniden başlar fakat diğer taraftan da karaciğerden olumsuz sinyaller gelmeye başlar.
Fakat doğa bünyemizi çok dayanıklı yarattı. Şöyle ki güçsüzleşmiş, zayıflamış kaslarımıza yeniden güç kazandırabilir, sertleşmiş kısımları gevşetebiliriz. Bunun için kaslara doğru şekilde yük uygulanması gerekmektedir.
Yapılan araştırmalar, omurga kas kuşağı daha güçlü olan hastaların boyun rahatsızlıklarını daha kolay atlattıklarını göstermektedir. Boyun ağrısını “sinir kökü sıkışması” olarak değil de, derin doku ödemi sonucu olarak ele aldığımızda kas yapısına etki etmek sureti ile karşımıza yepyeni bir çözüm yolu açılır. Nitekim tedavi sürecinde baş rolde, hastanın kendisi oynar. Hekim ise iyileşme yolunda hastanın kendisine yalnızca eşlik eder.

Nasıl mı?

Doğanın bize bahşettiği motor (hareketsel) aktivite sayesinde Kineziterapi (kinesis – hareket, terapi - tedavi) bünyenin doğal güçlerini etkinleştirir. Hareketsel aktivite yardımı ile kişinin kas kuşağı onarılır, bünyeye yüklenme sağlıklı şekilde gerçekleşir.

“21. Yüzyılın Sağlığı” kliniklerinde kineziterapi yöntemiyle uygulanan tedavi, modern “TechnoGym medical” egzersiz aletlerinde uzman fizyoterapist gözetiminde titizlikle ayarlanmış dozda uygulayacağınız bir egzersiz programından oluşmaktadır.

Ayrıca derin boyun kasları koreksiyonuna yönelik özel bir tedavi yöntemi uygulanmaktadır.
Kineziterapi yöntemi ile tedavi omurga ve boyun rahatsızlıklarının algısında adeta devrim yaratmıştır. Örneğin; en ufak bir ağrımız olduğunda vücudumuzu yoracak herhangi bir yükten kaçınmaya çalışırız. Fakat aslında bu tamamen ağrı korkusundan ibarettir. Kineziterapi Fizik Tedavi Merkezimizdeki doktorlar sizin her safhada içinizdeki çaresizlik duygusunu yenmenize yardımcı olacaklardır. Bir takım pasif ve aktif hareketler yaparak ve bu hareketleri doğru solunum ilkeleri ile birleştirerek yük seviyesini yavaşça yükseltmesi ile hasta kendi içindeki gücüne güvenmeye başlar.

Kineziterapi hangi yönlerden olağan egzersizden farklıdır?

Kineziterapi, tedaviye yönelik egzersizi psikosomatik etmenlerle birleştirir. Kliniğimiz, egzersizde kullanılmak üzere 40'dan fazla türde özel egzersiz cihazına sahiptir. Her hasta kendi kişisel çalıştırıcısının gözetiminde egzersiz yapar.

Aktif hareket etkilenen alana veya organa zarar verebilir mi?

Tüm yükler hassas şekilde ölçülmektedir. Hareketler en düşük yükte başlanıp kademeli şekilde daha karmaşık hale getirilmektedir ve bu aşamaların tamamı uzmanların gözetimindedir. Hareket aralığı kademeli şekilde artırılmakta ve hastalar zaman içinde bizzat kendileri iki kat fazla egzersiz yapmak istemektedir. Sonuç sadece elde edilecek pozitif bir etki olabilir: hastanın psikolojik ve duygusal durumunun iyileşmesi.

Kineziterapi boyun tedavisinde ne tür etkiler üretmektedir?

Kan dolaşımı iyileşmekte, omurganın üç farklı katmandaki kaslarının (yüzeyel, derin ve iç katman) restorasyonu sağlanmakta ve kalp-damar sisteminin işlevi normal sınırlar içerisine getirilmektedir. Lenfatik drenajın etkileri de gözlenmekte olup bu sayede ellerdeki ve yüzdeki ödem dağılmaktadır. Kan basıncı düzelip, baş dönmesi şikayeti kaybolmaktadır. Diğer deyişle, boyun ağrısı gözden kaybolmaktadır: hastamız herhangi bir ağrı hissetmeksizin boynunu çevirebilmektedir. Hastanın fazla kilolarını vermesi sağlanabilmektedir.

Kineziterapi uygulandıktan sonra fıtıkta ne gibi değişimler olmaktadır?

Derin katmanlardaki spinal kaslardaki spazm idman cihazları kullanılarak yapılan egzersizin sonucunda engellendiğinden, vücudun mikro-dolaşımı iyileşir. Omurga eklemleri ve etkilenmiş disklerin bulunduğu alandaki derin spinal kaslar normal işlev göstermeye başlamaktadır. Bunun sonucunda da omurlar arasındaki disklerin temel işlevleri iyileşmekte, dejenerasyon tersine dönmektedir; diğer deyişle, normal yapının restorasyonu sağlanmakta ve fıtık disk içine çekilmektedir.

Kineziterapi hangi yönlerden duygusal arka planı iyileştirmektedir?

Olumsuz duygular kas gerginliğinin sonucunda meydana gelmektedir. Kaslarınız gevşeyip kaslarınıza idman yaptırıldığında memnuniyetsizlik, endişe, kaygı, korku, sinirlilik, öfke ve suçluluk duygusu kaybolmaktadır.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/kineziterapi-ile-boyun-fitiginin-tedavisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

OFİS ÇALIŞANLARINI TEHDİT EDEN HASTALIKLAR