Kineziterapi İle Lumbago Tedavisi

Siyatik ve lumbago hastalığı; bel bölgesindeki sinir kökü sıkışmasından, omurga sütununa ait sinirlerin irritasyonundan, ayrıca bel omurgasını besleyen kasların iritasyonundan kaynaklanan ağrı sendromlarındandır.

Lumbago Nedenleri

Lumbago; bel bölgesinde ani gelişen ağrıya ve aşırı kas gerginliğine verilen isimdir. Bunun sebebi aşırı fiziksel efor, vücudun aşırı ısınması ve hemen akabinde soğumasıdır. Lumbago olgusu sıklıkla radikülitisin, omurga sorunlarının bir belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Lumbago ağrısını tetikleyici diğer nedenler arasında bel fıtığı, disk kayması, doğuştan gelen omur anomalileri sayılabilir.

Lumbago Belirtileri

Lumbago ağrısı yırtıcı, zonklayıcı, iğneleyici ağrı tarzında kendini gösterir. Bu durumda kişi gövdesini düz tutamaz, bel kasları gergin olur. En ufak bir hareket, öksürük, fiziksel gerilme veya bele dokunmada ağrının şiddeti artar. Siyatik ve lumbago ağrıları genellikle tek tarafta lokalize olur.
Atak geçirmekte olan kişi çaresizlik içinde mecburi pozda donuk kalır, en ufak hareket teşebbüsünde ise ağrı daha şiddetli bir hal alır, bel kaslarında spazm oluşur. Lumbago ağrısı birkaç dakikadan birkaç saate ve hatta birkaç güne kadar sürebileceği gibi, ani geliştiği gibi aniden kaybolabilir de.

Kineziterapi Fizik Tedavi Merkezi’nde Lumbago Tedavisi

Kliniğimizde uygulanan lumbago tedavisi yalnızca ağrıyı gidermeye, aynı zamanda da ağrıya neden olan esas sebebin ortadan kaldırılmasına yöneliktir.

Lumbago tedavisi için öncelikle yatak istirahatinin sağlanması şarttır (yatak düz ve sert olmalıdır). Hasta sırt üstü pozisyonda yatırılır, ayaklar bükülmüş vaziyette yastık veya katlanmış yorgan üzerine kaldırılır. Bu şekilde büyük omurga kaslarının gevşemesi sağlanır.

Lumbago tedavisi vücudu komple etkileyen bir tedavi gerektirir. Doğru hareket esasına dayanan kineziterapi yöntemi bu anlamda çok iyi sonuçlar vermektedir.

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://kineziterapi.com/lumbago-tedavisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi