Fibromiyalji (Yaygın Vücut Ağrıları) Tedavisi

FİBROMİYALJİ ÇAĞIMIZIN EN SIK GÖRÜLEN HASTALIKLARINDAN BİRİDİR. TEDAVİ EDİLMEZ İSE VE AĞRILAR  İLAÇLARLA AZALTILMAYA ÇALIŞILIRSA , İLAÇ KULLANAN İNSANLAR SİNİR DOKULARI İLE KAS DOKULARI ARASINDAKİ BAĞLATIYI BLOKE EDERLER BU DA KAS UYARILMASININ AZALMASINA BAĞLI KAS ZAYIFLIĞINA NEDEN OLUR…

Fibromiyalji çağımızın en sık görülen hastalıklarından biridir. Fibromiyalji sendromu kas-iskelet sisteminde uzun süreli olabilen, vücutta yaygın ağrı ve hassasiyete yol açan bir yumuşak doku romatizmasıdır. Uzun süreli ağrı ve özürlülüğe yol açan sendromlar arasında fibromiyalji sendromu iş gücü kaybı ve ilaç-tedavi masrafları açısından ön sıralarda yer almaktadır. Bazen yumuşak doku romatizması ya da kas romatizması olarak adlandırılmaktadır.

Fibromiyaljide tüm bedeni etkileyen yaygın ağrılar, halsizlik ve yorgunluk en belirgin şikayetlerdir.

Yaklaşık her 5 kişiden birinde görülmektedir.Kadınlarda görülme oranı erkeklerden 4 kat daha fazladır.

Fibromiyalji sendromu kas-iskelet sisteminde uzun süreli olabilen, vücutta yaygın ağrı ve hassasiyete yol açan bir yumuşak doku romatizmasıdır. Uzun süreli ağrı ve özürlülüğe yol açan sendromlar arasında fibromiyalji sendromu iş gücü kaybı ve ilaç-tedavi masrafları açısından ön sıralarda yer almaktadır. Bazen yumuşak doku romatizması ya da kas romatizması olarak adlandırılmaktadır.

fibromiyalji

Belirti ve bulguları nelerdir?

• Boyun ve sırt ağrıları
• Baş dönmeleri
• Baş ağrısı
• Adet dönemi ağrıları,
• Halsizlik ve yorgunluk,
• Sabah tutukluluğu,
• İshal ve kabızlık,
• Kuru göz belirtileri,
• Çok uyuma ya da uyuyamama
• Çabuk sinirlenme
• El ve ayaklarda soğukta oluşan renk değişikliği (raynaud fenomeni)
• Kol ve bacak eklemlerinde ağrı ve uyuşmalar
• Bel ve bacak ağrıları şeklindedir.
  
Psikolojik açıdan da ; sürekli ağrı hissinden dolayı yaşamdan zevk alamama şeklinde kendini göstermektedir.

Genellikle şikayetler 3 aydan uzun sürelidir.Bu ağrılar kişinin yaşam kalitesini çok fazla düşürmektedir.

Hastalığın tedavisinde multidisipliner yaklaşım çok önemlidir ve her hastanın ayrı ayrı ele alınıp tedavi programının hastaya özel düzenlenmesi gerekir.

Fibromiyalji için risk faktörleri nelerdir?
• Cinsiyet: Erkeklere göre kadınlarda daha fazla görülmektedir.
• Uyku düzeninin etkilenmesi: Fibromiyalji sendromunu nasıl etkilediği tam olarak bilinmemektedir. Kas spazmı ve huzursuz bacak sendromu (Bacaklarda ortaya çıkan, tam olarak tarif edilemeyen ve uykuya dalmaya engel olan garip duyu hissi) veya uyku apne sendromu (uykudayken solunumun kısa süreli durması) ile birlikte olabilir.
• Yaş: En sık erken ve orta yaş döneminde görülür. Fakat çocuklarda ve daha yaşlılarda da görülebilir.
• Aile hikayesi: Bu hastalık, aile öyküsü olanlarda daha fazla görülmektedir.
• Romatizmal hastalıklar: Romatoid artrit, lupus vya ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıkların varlığı fibromiyaljiye yatkınlık oluşturabilir.

FİBROMİYALJİ'NİN (YAYGIN VÜCUT AĞRILARI) KİNEZİTERAPİ YÖNTEMİ İLE TEDAVİSİ:

Merkezimiz bünyesinde bulunan en modern miyofasiyal tanı ekipmanlarının yanı sırada 40’ın üzerinde özel dekompresyon egzersiz aletimiz ile omurga ve eklemlere binen yük fazlası alınır ve geliştirilmesi gereken kas grubu etkinleştirilir. Böylece; doğru ve ölçülü olarak uygulanan hareketler hastaya hiçbir zarar vermeden eklem ve omurgaya bağlı ağrılarından kurtulmasına yardımcı olmaktadır.

Kineziterapi ile ağrısız hayat: Hemen Şimdi Gelin!

Günümüzde birçok hastalığın tedavi yaklaşımı kökten değişmiştir. Omurga eklemlerinin sağlık durumu büyük oranda kasların içerisindeki kan damarlarınca besin sağlanmasına bağlıdır. Atrofiye uğramış olan kas omurga eklemine besin maddesi taşıma kabiliyetini yitirir, çünkü içerisindeki kan damarları da aynı şekilde atrofik olmuştur. Bundan ziyade atrofik kasın hiçbir ilaçla düzeltilmesi mümkün değildir. Eğer hastalık enfeksiyon kaynaklı değil ise doğru uygulanan fiziksel hareket kasları onarabilir ve kan damarlarının eklem ve dokuları beslemesine imkan verebilir.

Kineziterapi yöntemi ile tedavi omurgayı ve büyük eklemleri saran derin kasları etkinleştiren egzersizler sisteminden oluşmaktadır. Bu şekilde uygulanan fiziksel hareketler sayesinde kaslardaki dolaşım düzelir, kemik ve kıkırdak dokuları daha iyi beslenmeye başlar, kısaca onarım sürecinin başlaması için gerekli şartlar sağlanmış olur.

Birleştirici kineziterapi sisteminin eşsiz ve etkili olmasını kılan faktörler:

•    İlaçsız tedavi alanındaki deneyimimiz ve dünyadaki başarıların başarılı sentezi;
•    Hastalığın nedeninin sıfır hata ile saptanmasını ve kişiye özel tedavi programının oluşturulmasını sağlayan miyofasiyal muayene ile tanı konulması,
•    Özel dizayn edilmiş rehabilitasyon aletleri ile uygulanan kineziterapi egzersiz programlarının uygulama kolaylığı;
•    Omurga ve eklem hastalıkları tedavisi üzerine ihtisaslaşmış önde gelen yurtdışı tıp merkezlerinde staj yapmış deneyimli uzman kadromuz.

İnsanlar kendilerini rahatsız eden hastalık belirtilerini çoğunlukla ihmal edip doktor ziyaretini ertelerler. Çünkü ağrılı tedavi sürecinden ve ciddi ilaç tedavisinden korkarlar. Sorunun var olduğunu bile bile inkar etmekle hastalığın ilerlemesine ve geri dönüşü olmayan harabiyet süreçlerinin başlamasına göz yumarak sağlıklarına daha büyük zarar verirler. Sağlığınızı bugün, şimdi düşünmeye başlayın! Telefonla randevu alarak ilk görüşmeye gelin, kendi kendinize yardım etmeyi deneyin, ağrısız ve ilaçsız geleceğe adım atın!

RANDEVU VE UZMAN GÖRÜŞÜ ALMAK İÇİN (0212) 541 62 62
http://www.kineziterapi.com/fibromiyalji-tedavisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Traksiyon (Çekme Aleti) ile Boyun Tedavisi

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi

Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı) Tedavisi